Spring naar inhoud

Voorwoord

Voorwoord

Voor u ligt het jaarverslag over 2023 van Pensioenfonds Recreatie.

Nieuw pensioenstelsel
Het jaar 2023 stond voor Pensioenfonds Recreatie (hierna: het pensioenfonds) in het teken van het voorbereiden van de overgang van het pensioenfonds naar het nieuwe pensioenstelsel. De beoogde overgangsdatum van het pensioenfonds is 1 januari 2026.

Sociale partners hebben in 2023 intensief vergaderd over de inrichting van de nieuwe pensioenregeling onder het nieuwe pensioenstelsel. De gemaakte afspraken zijn vastgelegd in het Transitieplan Wtp. Dit Transitieplan kan via de website van het pensioenfonds ingezien worden.

Ook het bestuur heeft haar vergadercyclus in 2023 volledig op dit thema afgestemd en over dit thema intensief contact gehad met sociale partners, verantwoordingsorgaan, Raad van Toezicht, pensioenuitvoeringsorganisatie TKP, toezichthouders DNB en AFM en adviseurs. 

In dit jaarverslag leest u meer over onze voorbereidingen op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.

Grote onrust in de wereld
De wereld leeft in grote onrust door de dreiging en onzekerheid vanwege conflicten in Rusland-Oekraïne en Israël-Gaza. Het Dagelijks Bestuur monitort scherp de eventuele impact van deze conflicten op het pensioenfonds. Dit betreft o.a. het voldoen aan sanctiewetgeving, het in kaart brengen van mogelijke effecten op de beleggingsportefeuille, cybersecurity en de eventuele effecten op de sector.

Woord van dank
Namens het bestuur bedank ik iedereen die in 2023 heeft bijgedragen aan het functioneren van ons fonds. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de volgende personen die in 2023 en begin 2024 afscheid van ons pensioenfonds hebben genomen: Eiko de Vries (22 jaar bestuurder en (onafhankelijk) voorzitter van het pensioenfonds), Marco van Straten (12 jaar bestuurder en 4 jaar sleutelfunctiehouder Interne audit) en Caspar Vlaar (3 jaar bestuurder en 2 jaar sleutelfunctiehouder Risicobeheer). Ook bedank ik de leden van de Pensioentafel, de leden van de Raad van Toezicht, de leden van het verantwoordingsorgaan alsmede onze adviseurs en uitvoerders voor hun inbreng.

Groningen, 13 juni 2024

Met vriendelijke groet, 

Ansfried Snijders
Onafhankelijk voorzitter

Versie:
v6.2.34

Met iWink Report maak je professionele online publicaties. Publicaties die je online, in print en als PDF-download kunt aanbieden.

En daarmee voldoe je direct aan de WCAG-wetgeving rond digitale toegankelijkheid.

Eenvoudig, veilig en efficiënt.

Meer over iWink Report